Materialele noastre

MATERIALELE NOASTRE

 

Noi, echipa Motifs, credem in fashion-ul minimalist, simplu , dar durabil.

Credem in cateva articole de imbracaminte bine alese, care pot fi purtate ani de-a randul, in combinatii elegante, casual, cocktail sau events.

Asa ca ne alegem cu cea mai mare grija materialele, in asa fel incat oricare din creatiile noastre sa poata fi purtate si peste ani.

Preferam producatori autohtoni de tesaturi, texturi rustice si naturale, chiar daca mai colaboram si cu producatori din Europa, pentru diversitate.

Am ales pentru creatiile noastre bumbac cu densitate buna si textura plina,  panza, panza de casa, panza topita, in organic, stofe si stofa de lana.

 

PANZA in+bumbac produsa in Romania din bumbac si in in proportii variabile, din fire naturale, cu un aspect foarte usor transparent, neted si rustic.

PANZA TOPITA din fir de bumbac natural, foarte catifelat si moale, crep, ideala pentru articole de plaja, cu o textura soft si usor transparenta

PANZA rustica produsa in Romania din bumbac de cea mai buna calitate, cu tuseu catifelat, moale si textura netransparenta, soft-crep, confortabila, purtabila si durabila. Aspectul soft-crep se poate netezi prin aburire si calcare. Aspectul sau rustic o face ideala pentru haine traditionale si chiar reconditionarea articolelor vechi.

IN ORGANIC. Inul este unul dintre cele mai vechi materiale textile, din vremuri in care existau numai fibre naturale. Este si unul dintre cele mai rezistente materiale, atat la purtare intensiva cat si la spalare, ba chiar este recunoscut pentru faptul ca odata cu spalarea devine din ce in ce mai moale. Este o tesatura ideala pentru vara, intrucat permite aerului sa circule prin tesatura, absoarbe umiditatea si permite pielii sa respire.

BUMBAC natural ( POPLIN ), cu densitate mare, netransparent, albit, cu tuseu usor satinat.

STOFA subtire bumbac+lana, fina, moale, fluida si cu tuseu fin, cu un adaos de elastan 5%, care contribuie atat la fluiditatea miscarii, cat si pentru o sifonare extrem de discreta. Ideala pentru orice anotimp, atat sub forma de articole office, cat si casual.

STOFA lana  groasa pentru veste si paltoane, plina, fina, neteda, cu tuseu catifelat.

CATIFEA fixa ( non-elastica ) de grosime medie si densitate mare, fir scurt si tuseu moale, cu o tinuta impecabila.